dijous, 5 d’abril del 2012

Grans Cançons Desconegudes (I)

No totes les bones cançons surten a la ràdio ni tenen un videoclip impressionant. Com a molt algunes varen ser tocades en directe, però amb el temps han quedat fora dels tracklists per a deixar lloc a èxits recents. Amb aquesta secció vull donar a conèixer alguns dels temes que ningú coneix però que considero que són realment bons.

'I Could Make A Living Out Of Loving You' de Bon Jovi


Sempre he pensat que el Crush (2000) de Bon Jovi va marcar un abans i un després en el concepte de rock comercial. És un àlbum de rock, però tot molt més suavitzat. Les cançons són molt bones, però es nota l'efecte 2000: Tot més sintètic. Vas escoltant i tens aquesta sensació, fins que arribes al final del CD. 'I Could Make a Living Out Of Loving You' serveix de magnífic epíleg no només per al Crush, sinó per a tota una època. Bon Jovi havia estat una referència del rock and roll durant els 90 i ara decidia adaptar-se als nous temps, però no sense deixar una última cançó a l'estil dels 90. El que em fa més ràbia de tot és que sigui un bonus track, quan és de les millors cançons de l'àlbum.

La guitarra de la intro amb la bateria senzilla i contundent marcant amb el cencerro és rock en estat pur. Fins i tot la veu pelada del Jon capta aquesta essència. Destaco aquest element de la veu perquè actualment ha deixat de fer-ho fer tenir un timbre més polit, que mi particularment no m'agrada. En el mateix sentit, la guitarra aguda a la seva bola, amb melodies gairebé aleatòries o una sola nota... és una característica tan dels 90. Igual que el bridge del 2:32, on han mesclat el so per a que les veus greus destaquin i donin cos. Considero que té aquella mescla de cançó èpica amb energia positiva que gairebé és ballable.

I jo em demano (And I wonder...), perquè s'ha perdut aquesta ànima rock? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada